Blog Layout

Nabeschouwing KoHoBe

Factor 50 op m’n borst en m’n benen

60’s planga en een sok om mijn tenen

2k max ‚ 2k max

Gratis paar sokken degene die dit het beste inzingt en opstuurt naar de Knorsity insta.

De laatste 2k max van het development seizoen al weer. Van te voren waren alle scenario’s doorgerekend. Alles was gecheckt in Excel maar uiteindelijk zal er maar 1 kloppen. Per veld zullen we vertellen welk scenario is uitgekomen en wat de uiteindelijke top 3 is geworden.

Lichte dames dubbeltwee:

Positie Ploeg   Punten Punten - slechtste

1            Triton         65       55

2            Aegir          50       43

3            Skoll 1        39,5    34,5

De lichda’s van Triton zijn voor de clean sweep gegaan, en dat scullend. 6 races en 6 overwinningen, dat heeft geen andere ploeg gedaan en daar neem ik dan ook graag mijn knorsity petje voor af. Aegir heeft het Triton deze race niet makkelijk gemaakt en heeft de hele race dichtbij gelegen. Met deze tweede plek eindigt ook op een tweede plek. De derde plek gaat naar Skoll 1.

Lichte heren dubbeltwee:

1            Laga            55       55

2            Argo 1         43       42

3            Okeanos 2 44,5   39,5

Terug op de bosbaan voor Lalichma’s, de plek waar het vorige keer zo vreselijk mis ging. Gelukkig voor hen ging het deze keer weer goed en wonnen ze hun 5e race. Hiermee eindigen ze net als de lichte dames van Triton op 55 punten uiteindelijk, alleen strepen zij niet 10 punten weg. De strijd voor de andere plekken was nog erg spannend. Een nieuwe tegenstander deed ineens mee, 2 lichte mannen van Phocas, die hiervoor nog niet in het klassement gestart waren, werden ineens 2e in de A-finale. En nog best dicht op Laga ook, misschien wel de kleinste marge waarmee ze dit seizoen hebben gewonnen. Okeanos eindigde als 3e en Argo als 4e maar dit leverde Okeanos niet genoeg punten op om nog een plekje omhoog te schuiven in het klassement.

Zware dames dubbeltwee:

Positie Ploeg               Punten    Punten - slechtste

1            Asospos                  49         46

2            Skadi                      42,5      42,5

3            Okeanos/Skoll     43         41

Skadi en de Amsterdamse combi van Okeanos en Skoll troffen elkaar al in de voorwedstrijd afgelopen zondag. Hier hadden zij een erg spannende strijd met de dames van Phocas voor de 2 tickets naar de A-finale. Skadi won de voorwedstrijd nipt, er zat ongeveer een halve seconde tussen hen en Okeanos/Skoll en daarna was het weer ongeveer een halve seconde naar Phocas. Misschien koste deze zware strijd in de hitte toch wat te veel energie. Asopos kon haar voorwedstrijd chill uitroeien en bespaarde daarmee juist wat energie. Deze hebben ze direct bij de start van de finale ingezet door in de eerste 500m gelijk een gat te slaan met de rest van het veld. De voorsprong werd daarna alleen nog maar verder uitgebreid. Met deze overwinning pakte Asopos gelijk genoeg punten om zichzelf ook winnaressen het klassement te noemen. Skadi eindigde ook nog een plekje boven Okeanos/Skoll dus die zakte weg van een 1e naar een 3e plek in het klassement. Shoutout naar Saurus die 2e werd in deze laatste race, ze vallen net buiten de top 3 maar ze hebben wel een wedstrijd gewonnen waardoor ze alsnog een prestatiepunt krijgen.

Zware heren dubbeltwee:

1            Proteus 1    50        45

2            Njord         46,5     40,5

3            Skoll           42        40

Het laatste dubbeltwee veld, het beste voor het laatst bewaard? De hele top 6 van het veld wist de A-finale te halen dus dat beloofde al wel een spannende finale te worden. Skoll liet in de start even hun sprintvermogen zien maar kon in de 2e 500m niet helemaal deze pace vasthouden, Proteus nam toen het stokje van hen over en schoof naar de eerste plek. Triton roeide ook aardig met Proteus mee en Njord lag helemaal achteraan. Maar alles veranderde toen de laatste 500m aanviel. Het sprint vermogen van Skoll was weer opgeladen en Njord kon ook hun gespaarde enrgie inzetten, beide ploegen ging ineens splits onder de 1:40 trappen en begonnen weer te schuiven in het veld. Skoll prikte hun boegbal net voor die van proteus op de finishlijn en werd hiermee eerste, proteus werd 2e en Njord maakte bijna 5 seconde goed in het laatste deel en werd daarmee 3e. Met deze scores wisten Proteus en Njord respectievelijk hun 1e en 2e plek in het klassement vast te houden. Skoll trapt Laga uit de top 3 door de overwinning maar omdat Laga de vorige wedstrijd had gewonnen zullen ze alsnog een prestatie puntje krijgen.

Lichte heren vierzonder:

1            Theta       57        51

2            Triton 1   48,5     42,5

3            Laga         47        42

Theta kwam met 1 taak naar deze wedstrijd toe, de eerste plek in het klassement vasthouden door gewoon te winnen. Niet nadenken over scenarios maar gewoon benen plat en winnen. Dat is precies wat ze gedaan hebben. Ze wonnen hun voorwedstrijd al met een erg rappe tijd en ze deden dit nog even dunnetjes over in de finale. In de finale werden ze gevolgd door skoll die een tweede plek wist te pakken. Triton werd 3e en Laga werd 4e. Deze prestatie van Skoll was net niet goed genoeg om te infiltreren in de top 3 van het klassement, hiervoor zijn ze 1 puntje tekort gekomen. Doordat Triton iets sneller was dan Laga eindigen zij wel op de 3e plek en Laga wordt uiteindelijk overall gezien 3e.

Zware dames vierzonder:

1            Orca 1      61        53

1            Laga         55        48

3            Phocas    41,5     35,5

In dit veld was het een tweestrijd tussen Laga en Orca maar beide ploegen kwamen waarschijnlijk wel voor een verrassing te staan toen ze allebei niet wonnen in hun voorwedstrijden. Waren ze in hun hoofd toch al te veel met de finale bezig en lieten ze zich echt verrassen of was het allemaal onderdeel van een masterplan om energie te sparen. In dat twede geval zou dat voor Orca beter gelukt zijn dan voor Laga want Orca wist uiteindelijk de finale te winnen. Hiermee houden ze ook hun plek in het klassement vast en winnen ze overall gerzien. Laga werd 2e. Phocas, die in de voorwedstrijd nog sneller was dan Laga was de grootste verrassing uit deze finale door niet 3e te worden. Ze werden 5e maar behielden wel hun 3e plek in het klassement.

Zware heren vierzonder:

1            Orca 1      58,5     50,5

2            Skadi        12        46

3            Njord 1     43        40

Het laatste veld, nog een laatste 2k max, 2k max. Waar het hier in alle wedstrijden hiervoor ook altijd een tweestrijd was had deze finale misschien nog wel de meest onverwachte wending van alle finales. Zowel Skadi als Orca won namelijk niet de finale. Het eeuwe oude spreekwoord bleek weer waar: waar 2 honden vechten om een been, gaat een derde er mee heen. En op deze situatie had dit niet meer waar kunnen zijn. De derde, Njord, wist de finale te winnen door ontzettend hard te starten en hun boot er gewoon voor te houden. Vlak voor de start moest een van jongens nog even een powerbarfje leggen. Ik weet niet of dit de zenuwen waren of allerlei verboden middeltjes die ook de behaalde snelheid ineens zouden verklaren. Gelukkig zijn er geen doping testen in het development veld. Skadi kon na een wat tragere start nog wel het dichtsbij komen bij Njord en werd uiteindelijk 2e. Orca werd 3e maar behaalt met dit resultaat wel de klassementswinst. Dit maakt een van hun roeiers zelfs elite, misschien dat hij dan volgend jaar eindelijk niet meer development gaat starten.

Geniet allemaal nog even van de laatste week van het seizoen en veel succes aan iedereen op Henley en het slot.